1. A dirty mark on something. 2. When something is not tight, it is... 3. We usually do it when we're tired or bored. 4. Part of a coat that you can use to cover your head. 5. Device used to hold together papers. 6. Collective noun referred to knives, forks and spoons. ACROSS: 1. You should do it before or after doing sport. 2. Traffic circle where two or more roads meet. 3. Babies use it around their bottom. 4. The back part of the foot. 5. We use it to hang our clothes in the wardrobe. 6. Part of a suit used for decoration. Similar to a tie.
When I was young I didn't like going to weddings. My
grandmother would tell me, "You're next" However,
she stopped doing that after I started saying the same thing to her
at funerals.
A: Aren't you wearing your wedding ring on the wrong finger? B:
Yes I am, I married the wrong woman.
Q: What do you call a boomerang that won't come back? A:
A stick.
Cuando yo era joven no me gustaba ir a las bodas. Mi
abuela solía decirme “Tú eres el siguiente” Sin
embargo, dejó de hacerlo después de que yo empezara a decirle lo
mismo a ella en los funerales.
A: ¿No llevas el anillo de boda en el dedo equivocado? B:
Sí, es que me casé con el hombre equivocado.
Q: ¿Como se le llama a un bumerán que no vuelve? A:
Un palo.
Every country has its traditional dishes for Christmas day. A typical Christmas dinner in United Kindom consists of roast turkey with stuffing, roast potatoes,vegetables..., with dessert of Christmas pudding, or sometimes known as plum pudding (although it doesn't contain plums, but raisins). In the following video you can learn how to prepare this popular dessert. Then answer the questions.
1. How many sorts of raisins do we need? 2. How must the saucepan be? 3. What material must the spoon be made of? 4. How often do we have to top up the water during the bain-marie? 5. What tip does the video give us? Solutions: 1. Two (raisins and golden raisins). 2. Wide. 3. Wood (a wooden spoon). 4. Every hour. 5. The recipe can be made two months in advance.
---------------------------------------------------------------------- Pudín de Navidad
Cada país tiene sus propios platos tradiciones para el día de Navidad. Una comida de Navidad típica en el Reino Unido consistiría en un pavo relleno asado, patatas asadas, verduras..., y de postre un pudín de Navidad, o a veces también conocido como Pudín de ciruela (a pesar de que no lleva ciruelas, sino pasas). En el siguiente video podréis aprender a preparar este popular postre. A continuación, podéis responder a las preguntas.
1. ¿Cuántos tipos de pasas necesitamos? 2. ¿Cómo debe ser la cacerola? 3. ¿De qué material debe ser la cuchara? 4. ¿Con qué frecuencia tenemos que añadir agua durante el baño María? 5. ¿Qué consejo nos dan en el video?
Soluciones: 1. Dos ( pasas y pasas doradas) 2. Ancho. 3. Madera (una cuchara de madera) 4. Cada hora. 5. La receta se puede preparar con dos meses de antelación.
Os comunicamos que la escuela permanecerá cerrada del 6 al 8 de diciembre.
¡Esperamos qué descanséis y disfrutéis bien antes de encarar la recta final hacia la Navidad. Nos vemos en la semana de 10 de diciembre! Equipo de Hispania educación y comunicación